Etiquetes

Avui, aquesta nit, el Barça i el Milan es disputaran el trofeu Joan Gamper i el Camp Nou serà una festa perquè en aquesta cita anual no és el resultat el que més importa sinó retrobar-se amb l’equip, amb els colors blau i grana i amb la comunió cívica i vibrant de l’estadi . I avui, en aquest ambient de festa i d’esperança per la temporada que comença, tothom que tingui prou veu i pulmons, hauria de corejar el nom de Guardiola fins a l’extenuació. El motiu és simple: aquest home, modest i discret com és, no s’acaba de creure que la seva feina al Barça és d’una transcendència incalculable. O no s’acaba de creure que els socis i l’afició sencera del barcelonisme el tractaran amb afecte i amb respecte per més que les circumstàncies i els resultats adversos interrompin ocasionalment el palmarès triomfant de l’equip. O tampoc no s’acaba de creure que qualsevol directiva que hi hagi serà prou conscient de què representa fomentar el planter, el joc d’equip i el bon futbol per damunt del dia a dia. O potser és la directiva actual que presideix Sandro Rosell qui no s’acaba de creure res de tot això.
Siguin quins siguin els més incrèduls, el que és cert és que tant durant la campanya per escollir la nova directiva com en prendre possessió l’equip de Sandro Rossell, es van va alabar aquests valors i es va manifestar de forma clara i inequívoca la voluntat de donar-hi continuïtat i estabilitat i de perseverar en «l’excel·lència competitiva de les últimes dècades». Ja es veu ben clarament que aquesta voluntat és del tot contradictòria amb el fet que el director esportiu i l’entrenador del primer equip -que és qui defineix l’estructura, l’estil de joc i la planificació-, hagin estat contractats per un sol any. Prorrogable, això sí. però de cap manera prou suficient per donar-nos tranquil·litat per més que els conformistes hi vulguin veure una manera de treballar autoexigent.
Els barcelonistes sabem molt bé què volem: bon futbol, bon planter, bons resultats i bon clima social i esportiu. I sabem també qui ha demostrat estar més capacitat per donar-nos-ho a través de gestió directa de l’equip: Josep Guardiola. Per això, avui tot el camp li ho hauria de dir. (Foto: Oriol Duran / El 9).

Anuncis