Etiquetes

, , , , , ,

Portada del llibre La Tramuntana Justa

Portada del llibre La Tramuntana Justa

El passat divendres 19 d’abril, s’homenatjava la petja i la memòria de l’empresari Jordi Comas, tràgicament traspassat el novembre de 2012, amb un acte al seu hotel Costa Brava, de Platja d’Aro  i amb l’edició del llibre La Tramuntana Justa / El batec de la Costa Brava, format per un plec d’articles que reflexionen sobre el territori que configura aquesta marca turística i que, al meu criteri, té dues virtuts.
Una és que les seves págines inclouen un testimoni ferm i inesborrable de la generosa i activa personalitat de Jordi Comas. L’altra és que proposa contemplar la Costa Brava a través de la mirada d’Antoni Puigverd, Narcís-Jordi Aragó, Pius Pujades, Martí Sabrià, Salvador Garcia-Arbós, el germans Joan, Josep i Jordi Roca, Jordi Sargatal, Ricard Planas, Ferran Mascarell, Jordi Xuclà i Josep Puigbó. I no pas perquè  només ens encantem en les descripcions sinó perquè també ens endinsem en les reflexions que els autors fan sobre els valors dels diferents àmbits que proporcionen identitat al conjunt: el paisatge geogràfic i el paisatge humà, la cultura, el turisme, la gastronomia, la indústria, la història
El llibre –que un servidor ha tingut l’honor de coordinar- tindrà una circulació limitada perquè s’han imprès només els exemplars sol•licitats per les empreses, entitats i institucions patrocinadores. Seria convenient, però, que aquesta ajustada difusió no fes passar desapercebut el missatge implícit que és possible descobrir a través del contingut i que constitueix també un dels principals llegats de Jordi Comas: el debat sobre la Costa Brava ha de ser permanent i actiu perquè només d’aquesta manera s’aconseguirá l’equil•libri i la potenciació dels àmbits socials i econòmics que la formen. Estaria bé que les entitats i institucions que han patrocinat l’edició del llibre recollissin aquesta herència i aquest missatge i fossin capaços d’articular els mecanismes necessaris perquè aquest debat permanent es dugui a terme d’una manera efectiva i, sobretot, constructiva.

Anuncis