Etiquetes

, , , , , ,

La riera Ridaura prop de la desembocadura al terme municipal de Castell-Platja d'Aro. Foto: Emili Agulló / El Punt Avui.

La riera Ridaura prop de la desembocadura al terme municipal de Castell-Platja d’Aro. Foto: Emili Agulló / El Punt Avui.

Per una d’aquellles meticul•lositats legislatives agafades amb paper de fumar, a les rieres no s’hi pot posar el peu si no és prèvia aprovació de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). No fos cas que algú s’aprofités d’un bé natural sense pagar cap de les taxes que només serveixen per pagar les despeses de la burocràcia. Bé: el resultat és que les rieres són plenes de mates i arbustos perquè, si als propietaris de les terres per on passen ja els costava de complir amb l’obligació consuetudinària de netejar-les, només els faltava que algú els posés traves des d’un despatx. Això és el que passa, per exemple, a Platja d’Aro, que tenen la riera Ridaura en un estat que hi podrien fer un parc temàtic del Cocodrilo Dundee i ni els fan la neteja ni els la deixen fer.