Etiquetes

, , , , , , , , ,

Carles Puigdemont durant la seva intervenció en el parlament durant el ple de la seva investidura.

Carles Puigdemont durant la seva intervenció en el ple d’investidura.

Finalment, en poc més de vint-i-quatre hores, el que semblava impossible ha esdevingut possible i s’ha acomplert la dita segons la qual la política pot materialitzar les idees. Si més no –i no és poc- ha fet realitat el pacte necessari per continuar el procés i cal esperar que també ho farà amb l’estat propi. Celebrem-ho perquè l’alegria genera endorfines i positivisme per carregar energies i les necessitarem per fer el feixuc i llarg camí que ens espera.

Feixuc per la previsible complexitat de gestionar el pacte entre la CUP i Junts Pel Sí i pels obstacles que l’Estat i els unionistes desplegaran sense manies ni vergonya: ofegament econòmic de l’administració catalana, pressió política, policial i judicial fins a les màximes conseqüències i utilització de tots els recursos mediàtics al seu abast per difamar i desacreditar la majoria parlamentària sobiranista i per abraonar sobre Catalunya l’opinió popular d’arreu d’Espanya. El que hem vist fins ara haurà estat només un petit tast de l’espès i menut que hi haurà. I és molt possible que aquests factors de pressió facin inviable que en divuit mesos puguem liquidar la legislatura actual i encetar-ne una altra de constituent.
L’acord d’investidura i de govern ha convertit Carles Puigdemont en el punter que calia per a obrir pas i dono fe que, si depèn d’ell, completarà el recorregut fins a clicar la desconnexió final. Però el punter, com el que va cosir la manifestació de la darrera Diada, no corre sol. La legió sobiranista ha de demostrar si el desànim i l’emprenyada per les dificultats, les contradiccions i els enrocs de tres mesos de negociacions l’ha desactivat o si la represa esperançadora el trempa prou per impedir que li tremolin les cames i posar-se darrere el punter, per donar-li tota la força que cal per fer tot el recorregut, sigui quin sigui el temps que faci falta i les dificultats a patir i superar.